Általános információk a Gerincegyensúly Visszaállító Terápiáról (GVT)

A GVT egy olyan egyedülálló személyre szabott terápiás rendszer, mely szelektíven egyesít számos tradicionális keleti, és modern nyugati tudományosan igazolt eljárást. Minden esetben egyénre szabott kezelésekkel segíti a páciens problémáit a lehető legrövidebb idő alatt megszüntetni. Az ízületi kimozgatások révén csontkovácsoláshoz hasonló technikai elemeket is tartalmaz, de egy hagyományos csontkovács kezeléstől bátran mondhatom, hogy sokkal több.

Gerincegyensúly Visszaállító Terápia (GVT)

A leggyorsabb eredményekre akkor számíthat, ha a csontváz-, és izomrendszer szerkezeti egységeiben anatómiai elváltozás nem történt. Mit értek ez alatt? Ha minden izom, csont és ízület egészséges állapotban van, mert nincs elszakadva, elkopva, húzódva vagy éppen zúzódva, mindössze csak túlterhelés, fáradás van az izomzatban vagy az ízületben, esetleg a gerinc kisízületeiben elcsúszás történt (becsípődött egy ideg), de semmilyen szerkezeti elem nem károsodott. Abban az esetben ha izomhúzódások, részleges- vagy teljes szakadások, porcsérülések, kiszakadt porckorongsérv, elkopott térdízület, kopott csípőízületi felszínek, izom- és ínszakadásokkal küzd a terápia lassabban, de működhet.

A kezelésről 2

Garanciát sajnos nem tudok vállalni arra, hogy a GVT -terápia minden esetben meghozza a kívánt gyors eredményt, de arra számíthat, hogy mindent megteszek azért, hogy minél hamarabb újra panaszmentesen élhessen. Tapasztalatom az, ha 2-3 GVT kezeléssel, és a kiegészitő terápiákkal nem érünk el 2-3 hét alatt érezhető állapotjavulást, nem érdemes tovább folytatni a kezeléseket, mindenképp szakorvoshoz kell fordulni. A teljes gyógyulás egy kisízületi becsípődésnél akár 1 kezelés után is bekövetkezhet, ugyanakkor egy hanyagtartás esetén kb. 5 kezelésre és rendszeres otthoni tornával kb. 2-3 hónapra van szükség, míg komolyabb gerincferdülés esetében rendszeres havi kezelésekkel és otthoni tornával is 1-2 év alatt tudunk lényeges változást elérni.