Az évtizedeken át fentálló hanyag testtartás, gerincferdülés, kopásos és gyulladásos megbetegedések, kezeletlen, elhanyagolt fájdalmak testszimmetria eltolódást, aszimmetrikus igénybevételt jelentenek vázrendszerünkre, ezáltal folyamatosan aránytalanul terheljük testünk csont, -ízület - és izomrendszertét, ami következtében a fájdalmak, gyulladások és egyéb sérülések is a várhatóbbnál korábban alakulnak ki. A civilizációs megbetegedések és a belsőszervi problémák kialakulásának az előfordulása is gyakoribbá válik.

Minden mindennel összefügg?

Igen.

 

Gerincegyensúly Visszaállító Terápia (GVT)

Agyunk a gerincvelőn keresztül kommunikál testünk minden sejtjével. Amennyiben a gerinccsatornában futó ideg valamelyik csigolya mentén a gerinc nem megfelelő fiziológiás állapota miatt nyomódik, zavart szenved a kommunikáció és felborulnak a testi működések is. Ezért kiemelten figyelek arra, hogy minél fiatalabb korban kiszűrjem a gerincferdülést, hanyagtartást és minden olyan statikai és strukturális mozgatórendszeri elváltozást, melyeket az egyén születése óta szerzett vagy örökletesen hozott magával. Ugyanis később ezek az elváltozások fogják hátráltatni az esetleges élsportban, vagy egyszerűen csak a mindennapi életben.

Mik az intő jelek?

A rossz testtartás, gerincferdülés kezdetben merevebb, sérülékenyebb izomzatban nyilvánul meg. Gyorsabban fárad a gyerek, nehezebben terhelhető. Később folyamatos nyak-hát és derékfájdalmakban, csípő-térd és boka panaszokban nyilvánul meg. Ezek a rendellenességek évtizedekkel később megjelenő kopásokhoz, degeneratív elváltozásokhoz és megbetegedésekhez vezetnek. Tehát nagyon fontos a korai felismerés és kezelés. A nagyobb maradandó elváltozás megelőzése.

Mi van akkor ha idősebb korban kerülünk kapcsolatba?

Ebben az esetben arra törekszem, hogy a kialakult felnőtt vagy időskori degenerálódott mozgásszervi panaszokat enyhítésem. Az időnként sajnos elkerülhetetlen akut, hirtelen fellépő ízületi elmozdulásokat és fájdalmakat a legrövidebb idő alatt kezeljem, törekszem a test lehető legtökéletesebb fizikai állapotának visszaállítására.

Szeretném olyan hasznos információkkal ellátni a hozzám bizalommal forduló klienseimet, melyek betartásával a jövőben megelőzhetik vagy nagymértékben csökkenthetik a gerincpanaszok, mozgásszervi problémák és különböző ismeretlen eredetű testi zavarok kialakulását, vagy a már meglévő problémáik enyhítését.

Vallom, hogy gyógyszer és vegyianyag mentesen, természetes módszerekkel is meg lehet szüntetni a sérüléseket és fájdalmat a test egész területén.

Gerincegyensúly Visszaállító Terápia (GVT)

KIKNEK AJÁNLOM A GVT-t ?

Terápiám már egészen fiatal kortól megoldást jelenthet izomfájdalmaktól szenvedő gyerekeknek, amatőr és élsportolóknak, egyéb, az időskori kopásos, degeneratív mozgásszervi betegségekben és mozgásszegény életmódban szenvedő egyének számára egyaránt.

A sportolók gyorsabban regenerálódhatnak, az abszolút mozgásszegényen élők pedig felfrissíthetik betompult, merev izmaikat és ízületeiket. A középkorúaknak számos megoldással és információval tudok szolgálni fájdalmaik enyhítése érdekében

Ami talán még ennél fontosabb, igyekszem informálni őket azzal kapcsolatban mit tegyenek a hosszabb tünetmentességért azért, hogy később keljen szembenézniük a komolyabb problémák kialakulásával vagy ha már volt panasz minimalizálják azok ismételt kialakulását.

Sajnos a már kialakult kopásos, degeneratív elváltozásokat melyek többnyire 50 éves kor felett jelentenek napi szinten problémát visszafordítani nagyon kevés esetben lehet. Viszont célzott megoldásokkal eredményesen enyhíthető és élhetővé tehető az adott probléma.

Mit ígér a GVT ?

Komplex kezelési lehetőségekkel holisztikus szemlélettel igyekszem visszaállítani az egészségét, megtanítom milyen módon kezelhető betegsége otthonában. Rendszeres heti, havi vagy negyedéves kezelésekkel szinten tartom megfelelő fizikai állapotát. Amennyiben a szervezete, idegrendszer hosszútávon jól működik és a vérkeringés megfelelően áramlik, a civilizációs betegségek (daganatos megbetegedések, szív és érrendszeri megbetegedések, magasvérnyomás, cukorbetegség, krónikus fáradtság, stb.) előfordulása is minimálisra csökkenhet.

Bízom a kölcsönös együttműködésben.

 

Tisztelettel!
Balog Richárd GVT -terapeuta

( Több mint csontkovács! )