Balog Richárd - GVT-terapeuta
Balog Richárd
Akupresszőr

Üdvözlöm,

Balog Richárd vagyok, akupresszőr-természetgyógyász. Közel 17 éve foglalkozom tradicionális távol-keleti masszázsterápiákkal, és egyéb természetes egészségmegóvó eljárásokkal.

Mindig is azokkal a masszázsirányzatokkal foglalkoztam elsősorban, amelyek a leghatékonyabban kezelik a mozgásszervi problémákat, harmonizálják az izmom-, ízület, - és csontvázrendszert, illetve javítják a központi- és a vegetatív idegrendszer működését, ezzel is támogatva a szervezet öngyógyító folyamatait. Ezek a masszázsirányzatok a legtöbb esetben tartalmaznak a testszimmetria visszaállítására szolgáló technikai elemeket, melyek közben a legtöbb esetben roppanó hang jelzi az adott ízület helyreigazodását. Ilyen irányzat a YUMEIHO japán masszázsterápia. Munkám során az akupresszúrával kiválóan tudom ötvözni ezt a közel 5000 éves múltra visszatekintő masszázsirányzatot. Mivel a köztudatban a csontkovácsok ropogtatnak,és az általam alkalmazott GVT-terápában gyakran hallható az ízületek finom roppanása ezért szinte mindenki csontkovácsként tart számon.

Sajnos Magyarországon jelenleg hivatalos csontkovács képzés nincs. Nincs olyan képzési rendszer, ahol a tanulók éveken át szakoktatóktól csontkovácsolást tanulhatnak, és aztán államilag elismert csontkovács szakképesítést kapnak. A törvényi szabályozás nem tiltja 1-2 hétvégés csontkovácsolás tanfolyamok szervezését, és ezért sokan tartanak és végeznek el ilyen tanfolyamokat. Sajnos ez a néhány nap nem elegendő megfelelő anatómiai és gyakorlati ismeretek elsajátítására.  Emiatt is érthető, hogy ezen személyek működése miért okoz gyakran problémát.

Ami engem illet, a testnevelési főiskola és a testnevelési egyetem elvégzése után évekig tanultam a YUMEIHO japán masszázsterápiát, majd az akupresszúrát. A természetgyógyászati képzés elvégzése után  több 1, 2 hétvégés csontkovácsolás tanfolyamot is elvégeztem, innen is tudom ezek hiányosságait.

A megszerzett komplex tudás és tapasztalatok kialakítottak bennem egy olyan látásmódot melynek köszönhetően kidolgoztam a saját terápiás rendszerem,

a Gerincegyensúly Visszaállító Terápiát.

Véleményem az, hogy az embereket nem szabad futószalagon kezelni. Minden egyes embernek neme, életkora, fizikai- és lelki állapota, illetve panasza alapján különböző típusú specializált kezelésre van szüksége. Számtalan betegség és tünet lehet jelen egyszerre, melyek miatt változó kezelési módszereket kell alkalmazni. Ahhoz, hogy teljes képet kapjak pácienseim állapotáról, és senkit ne informáljak félre, mindenképpen szükségesnek tartom a kezelést megelőző, szakorvosi kivizsgálást (Röntgen, CT, MRI, egyéb szakorvosi vizsgálatot.) főleg abban az esetben, ha komoly fájdalmak jelentkeznek. Amennyiben nincsenek leletei, az első kezelés után javaslatot tehetek, milyen vizsgálatokra lehet szükség. Természetesen a javaslataimat minden esetben konzultálja meg kezelőorvosával.

Azok az emberek, akik megtisztelnek bizalmukkal és felkeresnek, azt gondolom nem csalódnak, hiszen mindig igyekszem legjobb tudásommal segíteni nekik.

Tanulmányaim:

  • 2002-2006: Eger, Eszterházy Károly Főiskola, Testnevelő tanár
  • 2006-2008: Budapest, Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar, Testnevelő tanár, Életmód szaktanácsadó
  • 2008-2009: Budapest, Egészségügyi Továbbképző Intézet, Akupresszőr-Természetgyógyász
  • 2014: Hódmezővásárhely, Yumeiho ®  Japán masszázsterápia 1-2. Diploma
  • 2014: Budapest, Hormonegyensúly tanácsadó
  • 2015: Budapest, Yumeiho ® Japán masszázsterápia 3. Mesterfokozat