Balog Richárd - GVT-terapeuta
Balog Richárd
GVT-terapeuta

Üdvözlöm,

Balog Richárd vagyok, közel 12 éve foglalkozom tradicionális távol-keleti masszázsterápiákkal, és egyéb természetes gyógyító eljárásokkal.

Mindig is azokkal a masszázsirányzatokkal foglalkoztam elsősorban, amelyek a leghatékonyabban gyógyítják a mozgásszervi problémákat, harmonizálják az izmom-, ízület, - és csontvázrendszert, illetve javítják a központi- és a vegetatív idegrendszer működését, ezzel is támogatva a szervezet öngyógyító folyamatait. Ezek a masszázsirányzatok a legtöbb esetben tartalmaznak a testszimmetria visszaállítására szolgáló technikai elemeket, melyek közben a legtöbb esetben roppanó hang jelzi az adott ízület helyreigazodását.

Mivel a köztudatban a csontkovácsok ropogtatnak, ezért szinte mindenki csontkovácsként tart számon. Magyarországon jelenleg hivatalos csontkovács képzés nincs, persze sokan tartanak és végeznek el 1-2 napos csontkovácsolás tanfolyamot, legtöbb eseten hiányos vagy mindenféle anatómiai előképzettség nélkül. Mivel a megszerzett tudásom nem egy 2 napos nem hivatalos tanfolyamon sajátítottam el, ezért szeretném munkásságom elkülöníteni attól. Mivel a 12 év alatt megszerzett rengeteg tapasztalat kialakított bennem egy egyedi kezelési tematikát, ezért kidolgoztam a saját terápiás rendszerem,

a Gerincegyensúly Visszaállító Terápiát.

Véleményem az, hogy az embereket nem szabad futószalagon kezelni. Minden egyes embernek neme, életkora, fizikai- és lelki állapota, illetve panasza alapján különböző típusú specializált kezelésre van szüksége. Számtalan betegség és tünet lehet jelen egyszerre, melyek miatt változó kezelési metodikát kell alkalmazni. Ahhoz, hogy teljes képet kapjak mindenki állapotáról, és senkit ne vezessek félre, mindenképpen szükségesnek tartom a kezelést megelőző, precíz orvosi kivizsgálást (Röntgen, CT, MRI, egyéb szakorvosi vizsgálatok.) főleg abban az esetben, ha komoly fájdalmak és tünetek jelentkeznek. Amennyiben nincsenek leletei az első kezelés után javaslatot teszek, milyen vizsgálatokra lehet szükség. Természetesen a javaslataimat konzultálja meg kezelőorvosával.

Azok az emberek, akik megtisztelnek bizalmukkal és felkeresnek, azt gondolom nem csalódnak, hiszen mindig igyekszem legjobb tudásommal segíteni nekik.

Tanulmányaim:

  • 2002-2006: Eger, Eszterházy Károly Főiskola, Testnevelő tanár
  • 2006-2008: Budapest, Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar, Testnevelő tanár, Életmód szaktanácsadó
  • 2008-2009: Budapest, Egészségügyi Továbbképző Intézet, akupresszőr-természetgyógyász
  • 2014: Hódmezővásárhely, Yumeiho ® japán masszázsterápia 1-2. Diploma
  • 2014: Budapest, Hormonegyensúly tanácsadó
  • 2015: Budapest, Yumeiho ® japán masszázsterápia 3. Mesterfokozat