Nyirokmasszázzsal a narancsbőr ellen

Nyirokmasszázzsal a narancsbőr ellen

A nyirokmasszázs az egyik legjobb módszer a cellulitisz eltüntetésere.

A nyirokkeringés szoros kapcsolatban áll az immunrendszerrel, meghatározza a szervezet regenerációs képességét, és segíti a szövetekből történő salakanyag kiválasztást. A nyirokdrenázs olyan speciális masszázsfajta, amely javítja a nyirokelfolyást. Rendszeres alkalmazása megszünteti a szöveti nyirokpangást, aktiválja az immunrendszert, serkenti a salakanyagok elszállítását, így a sejtek és a szövetek regenerálódását is elősegíti. Csökkenti a gyulladáskészséget, segíti a meglevő gyulladások, sebek gyógyulását.

Hogyan hat?

A módszert a század elején dr. Emil Vodder, dán biológus fejlesztette ki hosszas kutatás során. A nyirokdrenázs gyengéd, körkörös, nyomó-simító mozdulataival gyorsítja a nyirok elfolyását. Ezzel megszűnik a szöveti nyirokpangás, az anyagcsere “hulladék”- és salakanyagai pedig hamarabb kiürülnek. A nyirokkeringés segítségével a méreganyagok ugyanis előbb az érpályába, majd a vér útján a májhoz illetve a vesékhez kerülnek, ahol egyrészt átalakulnak, másrészt kiválasztódnak.

A nyirokdrenázs tehát aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere folyamatokat. Kiüríti a szöveti ödémákat – csökkentve ezáltal az érintett szervek fájdalmát-, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, sőt, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is.

Kiknek jó a nyirokmasszázs?

A kellemes masszázsforma sok betegség kezelésében rendkívül hatásos – különös tekintettel a makacs cellulitisz eltüntetésere – legtöbbször azonban orvosi javallatra és kontrollra van szükség, ezért tanácsos az erre kiképzett szakemberhez fordulni. Ide tartoznak a következő esetek:

–Mellműtétek után, különösen, ha a hónalji nyirokcsomókat is kivették. Ebben az esetben a nyirokdrenázs megelőzi a nem ritkán kialakuló karödémát, különösen, ha a műtét után hamarosan elkezdődik a kezelés.
– Besugárzást, műtétet, traumát követő hegesedés miatt keletkezett ödémák (pl. elefantiázis).
– Műtéti hegek mielőbbi gyógyulása – hogy ne maradjon vissza funkciókárosodás, se komolyabb kozmetikai elváltozás.
– Akut visszérgyulladások és trombózisok – ilyenkor helyesebb megvárni a folyamat lezajlását, és a szövődmények kivédésére csak ezután elkezdeni a kezelést.
– Cellulitisz (narancsbőr), gyakori alsó végtagi ödéma.
– Ödémás, táskás szemek, duzzadt arc.
– Méregtelenítő, regeneráló kúrák kiegészítéseként.
– Általános immungyengeség, asztma, allergiák, visszatérő felső-légúti fertőzések, melléküreg-gyulladás.
– Migrénes fejfájás, agyvérzés utáni állapot.
– Fülcsengés, váratlan hallásvesztés.
– Ízületi gyulladások, reuma, csigolyabántalmak és csonttörések után a regeneráció gyorsítására.
– Nyálkahártya-gyulladások.
– Ekcémák, nem gyógyuló, nyílt sebek, fekélyek, övsömör.
– Gyomor- és bélrendszeri panaszok.
– Idegesség, koncentrálóképesség csökkenésének és alvászavaroknak a kezelésére.

Üzenj hadat a narancsbőrnek, jelentkezz GVT nyirokmasszázsra!

https://gerincegyensuly.hu/idopontfoglalas-masszazs/