Nyirokmasszázzsal a narancsbőr ellen

Nyirokmasszázzsal a narancsbőr ellen

A nyirokmasszázs az egyik legjobb módszer a cellulitisz eltüntetésere.

A nyirokkeringés szoros kapcsolatban áll az immunrendszerrel, meghatározza a szervezet regenerációs képességét, és segíti a szövetekből történő salakanyag kiválasztást. A nyirokdrenázs olyan speciális masszázsfajta, amely javítja a nyirokelfolyást.

Bővebben >

A víz ízületvédő szerepe

A víz ízületvédő szerepe

Az ízületi fejet és ízületi vápát porcszövet borítja, az ún. üvegporc, amely nagyon sima anyag, és sok vizet tartalmaz. Egy jól nedvesített porcban a súrlódásból eredő károsodás minimális. Egy vízhiányos porcban a súrlódásból adódó kopás nagyobb mértékű. A csontok végét borító porcsejtek pusztulása és újra képződése eltérő sebességű lehet.

Bővebben >

Porckopás, arthrosis formái és felismerése

Porckopás, arthrosis formái és felismerése

Elsődleges porckopás, arthrosis esetén külön kiváltó ok nélkül, lassan, észrevétlenül fogy el az ízületi porc a beteg ízületből. Az elsődleges porckopás és arthrosis igazi oka ismeretlen, az eddigi kutatási eredmények alapján feltételezhető, hogy öröklött genetikai tényezők, bizonyos anyagcsere-rendellenességek, illetve az ízületi folyadék összetételének hátrányos megváltozása áll a jelenség hátterében. Ezért a porckopás, arthrosis elsődleges formáját természetes folyamatnak tartjuk, mely az öregedési folyamat része.

Bővebben >

Kiket érint a porckopás és az arthrosis?

Kiket érint a porckopás és az arthrosis?

Magyarországon becslések szerint mintegy 1-1,5 millió ember szenved a porckopás, az arthrosis valamelyik formájában. A porckopás általában nem a fiatalokra jellemző. Idősebb korban azonban a porckopás és az arthrosis sok embert érint. Az évek múlásával az emberi test fokozatosan elhasználódik. 65 év felettiek körében röntgenvizsgálattal minden esetében kimutathatóak a porckopás, az arthrosis elváltozásai, ezek azonban nem minden esetben járnak fájdalommal: ennek oka, hogy a szervezet sokféle módon képes kompenzálni az ízületi károsodásokat.

Bővebben >

Porcerősítő hatóanyagok

Porcerősítő hatóanyagok

A porckopás megelőzésére, valamint a már meglévő porckopás kezelésére számos porcerősítő hatóanyag áll rendelkezésre, hogy segítse megőrizni vagy visszaállítani az ízületben található porcszövet megfelelő struktúráját, rugalmasságát, és egészségét. A következőkben szeretném a legfontosabbakat felsorolni.

Bővebben >